fredag 31 maj 2013

Myrsteg II

Känner mig ganska trött om dagarna,vill göra SÅ mycket men orkar inte
Försöker gå ut och gå varje dag,men blir frustrerad över att jag inte kan gå i den takt jag vill!
Var på Gymmet i går kl 7,00 på morgonen med.....snacka om att få börja med myrsteg...orkade typ inget! Träningsvärk idag i Triceps,men vill ogärna ha gäddhäng när vikten sakterligen försvinner,men men jag är 38 år och får leva med den kropp jag har :)

Maten går bra,ja eller DRYCKEN,kan dock bli hungrig mellan måltiderna trots att jag dricker massor av vatten ( och kaffe)Vissa måltider går lite trögare än andra,men jo då det går bra.
Längtar till nästa vecka då jag får börja mosa/mixa "vanlig mat" det har jag inte ätit på  veckor då:)

Ska väga mig och mäta mig på Måndag igen,spännande att se vad som har hänt under en vecka.jag fattar att jag inte kan förvänta mig samma viktras som när jag bara drack VLCD...ett kg per vecka och jag är nöjd.

Ha en fin helg alla rara <3
Kram

onsdag 29 maj 2013

Happy Birthday

Idag är ingen vanlig dag,för det är Tessans födelsedag!
Hipp Hipp Hurra för mig :)

måndag 27 maj 2013

Myrsteg

Jahopp
Då var man igång efter Gastric operationen då!
Jag var först ut på sjukhuset,7,00 var jag där 8,00 låg jag på operationsbordet....skönt kan jag tycka.
Efter uppvaknandet mådde jag skapligt med groggy...en stund senare igen när jag skulle upp och gå och få i mig lite lite vatten så fick jag väldigt ont och kräktes ( eller ja det kom ju inget för det fanns ju inget) det gjortde FRUKTANSVÄRT ont!!
Läkarna kollade till  mig och beordrade mer smärtlindring och att jag inte fick dricka mer pga av ev om operation,dom var rädda för läckage eller blod ansamling men det gav med sig efter några timmar.Snart var jag på benen och promenerade i korridorerna ofta,blåste i en liten apparat för att träna lungor mm...smärta - JA men nu var jag inte rädd för att be om mer smärtlindring.
Dag två fick vi "frukost" Proviva jordgubbsdryck 1 dl....HIMMELRIKE! Det var gott det,ett par timmar senare var det dax för mellanmål.. 1 dl fil.
Efter info möte med Dietist,läkare och lunch ( 1 dl räksoppa-WOW),så var det dags för hemfärd.
Jag bor ju bara ca 500m från sjukhuset men ´min make hämtade mig eftersom att jag hade en stor väska att släpa på och nu får jag inte lyfta på två veckor ( där av sjukskriven nu i två veckor)

Nu ca en vecka efter operationen mår jag bra,jag har inget ont förutom att jag drabbas av "håll" om jag är för aktiv efter måltid,det går bra att få i mig alla 6 mål om dagen,men jag är lite hungrig i mellan ibland så jag ska nog försöka dricka lite mer vatten...kaffe funkar Hallelulia!
En vecka kvar på flyt och efter att ha klarat av 6 veckor på bara flytande kost får jag gå över att äta pure/mosad MAT i tre veckor,det ska bli gott kan jag tycka.

När jag vaknar på morgonen så glömmer jag nästan bort att jag är opererad,det ska bli intressant att se under pure perioden om jag råkar ut för någon "dumping" eller om det är något jag inte kommer att tåla att äta....den dagen den sorgen
Nu lever jag i nuet och är glad för mitt nya liv,jag ångrar inte en sekund och är så tacksam fär det nästan 14 kilona som jag tappat och hoppas att mina återstående 20 kilo kommer att falla av bitvis :)

Ha det gott mina vänner
Kram på er

måndag 20 maj 2013

Trumvirvel...för här kommer hemlisen

Jo så här är det!
Jag har bestämt mig för ett livsavgörande beslut. JAG SKA GÖRA EN GASTRIC BYPASS operation...imorgon
Varför har jag inget sagt tidigare då? Jo grejen är den att tre av mina nära släktingar har gjort det,fetma ligger i släkten kan man säga och jag vill inte ge uppfattningen om att jag gör det bara för att dom har gjort det....det här är min resa och mitt beslut,men så mycket kan jag säga att jag skulle nog inte funderat så mycke på det om jag INTE hade haft någon i min närhet som gjort det.Nu har jag bra förebilder som det har gått jätte bra för och jag är helt medveten om riskerna och att det kan bli komplikationer,men att vara överviktig är oxå farligt...man hör att det går på löpande band med dessa operationer och vem som helst får visst göra det nu för tiden,många ser det som en quick fix,men det är det INTE det är ett livslångt åtagande där du alltid kommer att få ta hänsyn till din kropp,gå på kontroller livet ut,äta kosttillskott livet ut mm..tro mig det är inte en quick fix utan en verktyg till ett friskare liv!
Jag vill kunna leva ett normalt liv där jag känner mig tillfreds med mig själv,ett liv där jag orkar göra saker jag vill,orka jobba,orka vara en glad fru,orka vara en engagerad mamma,orka vara i sociala sammanhang, se mig själv på en bild och känna igen mig,i min hjärna är jag inte alls så stor som verkligheten tycks visa,bryta gamla mönster och verkligen tvingas att lägga om kost och motion TOTALT...
Jag vet att jag kan gå ner i vikt....my lord som jag har bantat under mina snart 38 år, nu under fyra veckors flyt period innan operation i form av Naturdiet har jag druckit 800 kcl om dagen och tappat 11 kg,jag vet precis vad jag bör äta,hur mycket och motionera....det går ett tag,sedan vänder det...börjar falla tillbaka,kan inte hejda det.Problemet är att jag äter tills det tar stop...det får jag hjälp med nu...det tar stop tidigt,kan liksom inte äta mer..fuskar jag sen blir jag sjuk.
Det jag kommer att få kämpa mest är att ta bort söt och godis sug..fördelen är att jag kanske kommer att kunna äta två rutor mjölkchoklad någon gång...inte en 300 grammare!
Man har ca 3 % av sin magsäck i bruk,,,,fattar ni 3%!

Jag känner att jag klarar mig utan all negativ kritik vad det gäller detta så därför mina vänner har jag inte velat ha någon sådan innan jag väl tagit beslutet,fått operations datum,verkligen bestämt mig att detta är nyckeln till lycka för min vikt,jag vet att det finns större människor än mig som verkligen skulle behöva få hjälp med denna operation,jag vet att jag inte är MEGA stor,men dock..jag har ca 30 kg övervikt som jag vet att jag INTE klarar av på egen hand,varför skulle inte jag om jag uppfyller alla krav som läkarvården kräver inför detta ingrepp ha samma rätt som alla andra att göra den...jag har verkligen försökt i många år..alla som känner mig kan inte säga annat...dock är det bara jag som känner det jag känner som vet mina tankar..ingen vet hur jag lidit i tysthet genom åren,varit en glad och positiv tjej utåt...jag har ALDRIG i mitt liv vägt så mycket som jag gör nu,inte ens under mina graviditeter,nu är det STOP!!! innan det blir ännu värre,innan alla följdsjukdommar kommer,högt blodtryck,sömn ape´,diabetes....jag är skyldig min familj det...
JAG ÄR SKYLDIG MIG SJÄLV DET!!!

Kram tíll er alla och vi ses igen när mitt nya liv har startat <3


söndag 19 maj 2013

Bröllopsdag

Idag firar vi ett år som man & hustru,jösses vilken dag/kväll/natt det var,helt underbart och mitt hjärta blir varmt och jag blir fortfarande rörd när jag tänker tillbaka på denna fantastiska tillställning
Att kunna samla alla nära och kära för att fira kärleken,det är stort!

torsdag 16 maj 2013

Hemlis

Hej på Er
Hur är läget? Jag mår bara bra ( idag...för i går hade jag migrän 12 timmar)
Om ca en vecka kommer jag göra ett inlägg om min hemlis....ni hänger väl med??
Kram

lördag 4 maj 2013

fredag 3 maj 2013

Tiden Läker Alla Sår

Idag har min Ängla son Linus fattats oss i hela 15 år,herre gud vad tiden går.
En dag som denna kan jag inte låta bli att tänka på hur livet skulle ha blivit om han funnits hos oss en längre tid.Jag vet att han troligtvis inte skulle ha åldrats men säg några år framåt....hur hade det blivit då??
Jag försöker att njuta av "NUET"...men vet aldrig när det tar slut <3

Kram till er